Ghid musulman de igienă – de ce arabii nu folosesc hârtia igienică

Dacă ai fost vreodată în Dubai sau Cairo şi ai stat într-un hotel de cinci stele n-ai avut cum să observi acest lucru, dar dacă te-ai dus în vizită în casa unor arabi şi ai folosit toaleta, te-ai confruntat, probabil, cu lipsa hârtiei igienice. Într-adevăr, arabii nu folosesc, nici până în ziua de azi, hârtia igienică.

La fel cum noi, restul lumii, nu concepem viaţa fără hârtie igienică, ei, arabii, nu înţeleg cum să-ţi igienizezi părţile dosiere doar cu mici bucăţele din sulul moale şi pufos. Din ospitalitate, dar şi pentru a fi siguri că ne mai întoarcem pe la ei, arabii şi-au dotat hotelurile, mall-urile şi băile publice mai frecventate de turişti cu hârtie igienică. Ei, însă, nu se ating de ea, considerând că nu este îndeajuns de… igienică.

De altfel, în India, Pakistan sau Afganistan, poţi cumpăra din mai fiecare colţi de stradă genţi pline cu bucăţi de cârpe pe care să le foloseşti după ce te-ai clătit cu apă în zona dosieră. Aşa se explică de ce multe toalete publice sud-asiatice sunt pline de zdrenţe: chiar şi când au coşuri de gunoi speciale pentru ele, oamenii tot pe unde nu trebuie le aruncă.

Pentru a nu crea nici confuzie, nici contaminări, o altă învăţătură islamică ţinută cu stricteţe este că pentru igienna intimă se foloseşte doar mâna stângă. De aceea arabii, ca mai toţi musulmanii, mănâncă folosind doar mâna dreaptă. Şi pentru că tot veni vorba de mâncare, la ei acasă sau la restaurantele tradiţionale, arabii preferă să mănânce cu mâna. susţin că este mult mai gustos aşa.

Alexandra Delgado

View Comments

  • In India, Pakistan, Afganistan nu sunt arabi! Apoi ati fost voi in casa unui arab la wc si nu ati vazut hartia???

  • O mostra de "igiena"araba se putea vedea in trenul de noapte Madrid-Algeciras , dimineata

    • Si multe mostre de igiena musulmana poti gasi in Romania unde nu am vazut niciodata hartie igienica in trenuri, desi 90% suntem crestini ortodocsi.

      • Nici in turcia nu era hartie igienica prin 1995-1996. Foloseau un ibric. Era o toaleta la vama. Nu stiu in alte locuri.

        • Nu e adevarat! Am fost in Turcia in 1994,era hirtie igienica! Eu am revenit atunci impresionata puternic de gradul de civilizatie net superior celui romanesc,de curatenia vazuta acolo,acolo am vazut pt prima data utilizarea unei pungi pe post de manusa pt a fi servit cu ceva de mincat neambalat. Si ar mai fi.multe de spus,dar se pare ca nu are rost....

  • deci folosim carpe ce le aruncam. Pai nu pastreaza bacteriile carpa? Hartiase dizolva in apa trasa de la wc. Deci care este mai higenic?

    • Niciuna dintre metode! Bacteriile ramin si in apa din toaleta si in cirpele aruncate oriunde. Deci,nici una dintre metode nu e mai buna.

Recent Posts

Cum se câștigă și consolidează relația dintre operatorii și jucătorii care activează pe piața jocurilor iGaming

Industria jocurilor iGaming a atras aproape 97 miliarde de dolari în 2023 dintr-un total de…

21 de minute ago

Satul-labirint din nordul Moldovei. Metoda ingenioasă prin care un cătun s-a apărat de invadatori

Satul Vatra din județul Botoșani seamănă cu un labirint populat, având zeci de ulițe care…

2 zile ago

Top 10 ciudăţenii despre pantofi. Cand purtau barbatii tocuri?

Pantofii spun totul despre noi: ce stil de viaţă avem, ce venituri avem şi cât…

4 zile ago

Calea Victoriei redevine pietonală

Programul "Străzi deschise" va fi reluat, iar Calea Victoriei va redeveni pietonală în acest sfârșit…

5 zile ago

Restaurantul La Maison Florus se deschide într-o casă de poveste din Focșani

Una dintre cele mai vechi case negustorești din Focșani, mărturie a orașului cosmopolit din a…

5 zile ago

Joburi pentru leneși, chiar în hoteluri de lux

Există job-uri special croite pentru oamenii leneşi. Unii sunt plătiţi să testeze serviciile hoteliere, alţii…

5 zile ago