Festivalul GreenSounds a avut loc între 26-28 august, în parcul Herăstrău (la intrarea Charles de Gaulle) din Bucureşti. Ajuns la a 3-a ediţie cu sprijinul CreArt, formând o tradiție culturală semnificativă, bucureștenii au fost entuziasmați să aibă pe scenă gratuit, artiști și trupe naționale și internaționale, precum Subcarpați, N.O.H.A, Vița de vie, Pistol cu capse, Mando Diao, The Herbaliser, Cred că sunt extraterestru, The Kryptonite Sparks, Helen etc.

 

În ediţiile trecute au urcat pe scenă următorii artişti: MoonLight  Breakfast, Narcotango, The Interrupters, Boogie Belgique şi mulţi alţii.

      Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, înființat în 1957. CreArt are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică.

     Activitatea instituției gravitează în jurul promovării și punerii în valoare a turismului cultural de interes local, a meșteșugurilor, obiceiurilor, tradițiilor populare și a valorilor culturale românești dar și în jurul stimulării creativității în toate genurile culturale: literatură, muzică, artă populară, plastică, foto și cinematografică. http://www.creart.ro/despre/

Printre preferaţii festivalului a fost trupa Subcarpaţi, care cu această ocazie şi-a lansat cel de-al 4-lea album intitulat “Statele Unite ale Balcanilor”. Trupa reuşeşte să îmbine cu succes muzica electronică şi muzica hip-hop, cu influenţe din folclorul românesc. Din acest motiv este cunoscută şi în Marea Britanie. Membrii trupei sunt: solist- Mc Bean(Alexe Marius Andrei), Mădălina Paval-voce,  Alin Stoianovici-acordeonist, Dj Power, Georgiana Mănăila-voce, AFO, Argatu’, Vali Umbră.

    

https://youtu.be/QdX4a8B4BZo

 

A doua trupă mult aşteptată la festival, a fost N.O.H.A.(Noise Of Human Art). Trupă de origine germană, iese în evidenţă cu o muzică deosebită: zgomot de artă umană, un amestec de viaţă şi de respiraţie pe ritmuri de Breakbeast, Drum&Bass, electric jazz, pop şi club. Membrii trupei sunt următorii: Minerva Diaz Perez(din Spania)- vocalistă, Chevy-rapper, Tobias Belker-toboşar, Philip Noha-saxofonist.

https://youtu.be/xi20Si3jRIo

Atmosfera a fost foarte frumoasă, in ciuda vremii nefavorabile, participanţii au dansat şi au cântat în ploaie, alături de artiştii şi trupele preferate. Se estimează în jur de 4.000 de oameni, în cele trei zile ale festivalului. Aceştia au putut să se relaxeze pe iarbă, în zona special amenajată, între cele două scene care erau poziţionate una în faţa celeilalte. Pe lângă toate acestea, stand-urile cu produse hand-made( tricouri, stickere, bijuterii din diferite materiale, obiecte de artă etc.), “micul salon de tatuaje” şi stand-urile cu mâncare, le-au oferit celor care au participat la ediţia din acest an, momente şi amintiri minunate!

 

 

Autor: Iulia Niţă

 

 

 

 

 

 

 

 

Tineri Jurnalisti Online

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

o săptămână ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

o săptămână ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

o săptămână ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

2 săptămâni ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago