Fenomen extrem de rar: Deşertul Sahara a fost acoperit de zăpadă

Deşertul Sahara a fost acoperit de zăpadă din cauza temperaturilor scăzute de -3°C. Zăpada în Sahara este un fenomen extrem de rar. Imaginile rare au fost surprinse de fotograful Karim Bouchetata.

După o ninsoare extrem de rară, „dune” de zăpadă şi-au găsit locul printre cele de nisip, pentru că temperaturile au scăzut sub -3 grade Celsius.

Fenomenul rar a fost surprins de fotograful Karim Bouchetata, care a postat imaginile deşertului pictat cu gheaţă.

Interpretări apocaliptice ale acestor fenomene

Vremea extremă, cu fenomenele atipice au caracterizat această iarnă în mai multe locuri de pe Glob. Adepții Bibliei cred că aceste anomalii au fost prezise în Sfânta Scriptură și indică sfârșitul lumii, conform unei profeții a lui Isaia.

Duminică a nins în provincia Asir din Arabia Saudită, pentru prima oară în ultimii 50 de ani. Temperaturile au scăzut la -2 C. Miercurea trecută a nins, de asemenea, în orașul algerian Ain Sefra, considerat o poartă către Sahara. De asemenea toat în această zonă sahariană a fost a patra iarnă consecutivă când s-a înregistrat zăpadă sau gheață în diverse părți ale desertului, zonă considerată aridă în mod normal. Înainte de prima ninsoare și apariția gheții la Ain Sefra, nu mai ninsese de 37 de ani.

Există voci care cred că vremea neobișnuită este un semn indubitabil că se apropie sfârșitul lumii. Spre exemplu, canalul Israel365 News, care “oferă o perspectivă biblică proaspătă”, potrivit propriei descrieri, afirmă că profetul Isaia vorbește adesea de înflorirea deșerturilor, ca parte a explicației sale pentru sfârșitul vremurilor. În versetul 35:1 Isaia spune: “Deșertul arid se va bucura, lumea sălbatică se va bucura/Și va înflori ca un trandafir”. Iar în versetul 43:19 acesta proclamă: “Sunt gata să fac ceva nou/Chiar dacă va cădea zăpada, vei observa imediat/ea va face un drum prin sălbăticie/și printre râurile deșertului”.

Sfârșitul lumii după profetul Isaia: sunt ninsorile “râurile deșerturilor“ din Biblie?

Apariția neobișnuită a zăpezii în zone cu un climat în general arid și în regiuni foarte calde ar putea fi un indiciu că sunt acele “râuri ale deșertului” indicate de profet, consideră unii adepți ai profețiilor biblice. Însă Isaia a amintit de zăpadă și dintr-o perspectivă mai optimistă. El a spus că zăpada a fost un semn de bun augur pentru iertarea Domnului, menționată în versetul 1:18. În acest verset, Hashem spune: “Fie păcatele tale ca purpura, ele pot deveni albe ca zăpada/ Fie ele roșii ca lâna vopsită/ Ele pot deveni ca lâna pură”.

Explicațiile științifice ale fenomenelor

În multe alte locuri din emisfera nordică au fost înregistrate temperaturi neobișnuit de mici, în iarna aceasta. India, China și Emiratele Arabe Unite s-au confruntat cu valuri de frig sever. În orașul Delhi (India) a fost cea mai rece iarnă din ultimii 119 ani. În Spania au fost furtuni de zăpadă de o mare intensitate, cum nu s-au mai văzut din 1971.

Însă se consideră că modificările climatice sunt cauza unor ierni foarte reci în unele zone ale lumii. Creșterea nivelurilor de dioxid de carbon au ca efect oscilații extreme ale climei globale, care pot genera temperaturi mai mari sau mai mici. Într-un studiu care leagă vremea din SUA cu temperaturile arctice, cercetătorii au arătat că nu este nicio coincidență că vremea mai caldă din Arctica antrenează o vreme mai rece în anumite părți ale Americii.

Alexandra Delgado

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

5 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

5 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

6 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago