Categories: CĂRŢI

Editura Pro Universitaria: „Republica Coreea. Diplomație, economie și cultură”, de Marilena-Oana și Alexandru-Mircea Nedelea

Citește această carte – eveniment! Volumul „Republica Coreea. Diplomație, economie și cultură”, de Marilena-Oana și Alexandru-Mircea Nedelea, poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Pro Universitaria.

Cartea include capitole ce abordează subiecte legate de diplomație, educație, economie, cultură, istorie și un ghid util cu cuvinte și expresii comune în limba coreeană.

Fragment: „[…] Transformarea uimitoare a Coreei de Sud într-o putere economică și o democrație înfloritoare, de-a lungul unei generații, poate reprezenta un model pentru țări aflate în curs de dezvoltare. Această țară nu are resurse minerale importante, însă relieful preponderent de câmpie permite existența unei agriculturi performante. Și faptul că țara ocupă partea sudică a Peninsulei Coreea poate fi un avantaj prin accesul facil la mare și la bogățiile ei, precum și prin accesul la această imensă «rută» de transport numită Oceanul Planetar. Însă cea mai mare bogăție a Coreei de Sud o reprezintă oamenii […] Teritoriul peninsulei a fost populat încă din cele mai vechi timpuri. Există date arheologice care atestă faptul că oamenii au locuit în Peninsula Coreeană cu o jumătate de milion de ani î.Hr. S-a spus că acest popor era unul destul de dezvoltat pentru acea vreme (perioada neolitică), găsindu-se, printre altele, unelte de piatră lustruită, precum și obiecte din ceramică. Datorită acestor dovezi, arheologii și istoricii consideră că acest popor se ocupa în mare parte cu agricultura și cu modelarea obiectelor din ceramică. Potrivit unei legende, în anul 2333 î.Hr., Dangun, «fiul cerului şi al pământului», a înființat primul regat sub numele de «Choson» («Țara dimineților liniștite»). Datorită acestui fapt coreeni au stabilit ca ziua de naștere a regelui Dangun să fie primul an al țării […]”. (Autorii)

Remus Florian

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

3 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

3 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

4 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

6 zile ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

o săptămână ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

o săptămână ago