Categories: noutăți

Editura Neverland: „APROAPE TOTUL DESPRE… Liderii mondiali și viețile lor secrete. De la Charles de Gaulle la Silvio Berlusconi și de la Margaret Thatcher la Angela Merkel”, de Silviu Leahu

În paginile captivante ale cărții „APROAPE TOTUL DESPRE… Liderii mondiali și viețile lor secrete”, Silviu Leahu ne poartă într-o călătorie fascinantă prin culisele istoriei moderne și prin viețile secrete ale unor personalități remarcabile. De la Papa Ioan Paul al II-lea, care a străbătut un drum tumultuos în Europa comunistă, până la controversatul Silvio Berlusconi și la impunătoarea Angela Merkel, fiecare capitol dezvăluie povești surprinzătoare și detalii care ne schimbă perspectiva asupra acestor figuri istorice.

„APROAPE TOTUL DESPRE… Liderii mondiali și viețile lor secrete” reușește să exploreze aspecte adesea ignorate ale istoriei și politicilor mondiale, oferindu-vă o perspectivă unică și provocatoare. Cu un amestec de istorie, biografie și intrigă, această carte este cu siguranță o lectură captivantă și informativă.

Puncte de interes:

  • Genealogia secretă a unui Papă
  • Ioan Paul al II‑lea, primul Pontif din Răsăritul comunist al Europei
  • Regina Maria, englezoaica pătimaşă care a condus România
  • Lenin a fost, oficial, împuşcat de o femeie aproape oarbă!
  • Mahatma Gandhi, Indira Gandhi, Rajiv Gandhi – trei conducători ai Indiei care au sfârşit la fel
  • Între Yasser Arafat şi Albert Einstein: Palestina şi/sau Israel?
  • Martin Luther King – „I Have a Dream…”
  • Kim Ir Sen, „preşedintele etern” care voia să trăiască 100 de ani în deplină virilitate, mâncând fripturi de câine de două ori pe zi
  • Idi Amin Dada, un bufon, fost campion de box la categoria grea, care păstra în congelator capetele tăiate ale adversarilor săi politici
  • Pol Pot, criminalul care a exterminat un sfert din populația țării, sau „comunismul în epoca de piatră”
  • Bokassa, canibalul însurat cu o româncă, oferită de Ceauşescu în schimbul minelor de diamante
  • Rafael Trujillo – sfârşitul lui El Caudillo, cel mai brutal dictator din Caraibe
  • Olof Palme, un JFK suedez, şi o mulțime de necunoscute
  • Anwar Sadat şi începutul Jihadului
  • Yitzhak Rabin sau de ce nu va fi niciodată pace în Orientul Mijlociu
  • Silvio Berlusconi – de la AC Milan la Ioana Vişan, Florentina Marincea şi Claudia Amarghioalei
  • Margaret Thatcher – „Doamna de Fier” a Marii Britanii
  • Angela Merkel pune punct secolului XX şi inaugurează o altfel de politică pentru noul veac. …Dar cine era tatăl ei?!?
  • Iulia Timoşenko – cea mai frumoasă blondă a politicii contemporane – şi coafura ei împletită
  • Donald Trump… între două românce!
  • Bibliografie (…declasificată)

„Nu toate detaliile din biografiile liderilor mondiali din ultima sută de ani sunt cuprinse în tratatele oficiale de istorie și asta se întâmplă din diferite motive. Nimeni nu vrea ca «statuile» să fie ciobite de dezvăluiri incomode, nimeni nu vrea ca portretul moral al unui mare om politic să fie afectat de episoadele controversate din devenirea sa. Și totuși…! De ce ni se pare firesc să comentăm despre păcatele și ciudățeniile personajelor negative ale istoriei recente și nu putem face același lucru atunci când vine vorba de personajele considerate pozitive?!? Să fie aceasta doar o simplă întrebare retorică? Care este marele secret legat de originea Angelei Merkel? Se poate, oare, specula despre o conexiune cu Adolf Hitler? Dar, în cazul lui Ioan Paul al II-lea, se poate vorbi despre un străbunic român? Cât de pătimașă era Regina Maria, fără de care România Mare nu ar fi fost niciodată posibilă? Cât era de sfântă Maica Tereza – aromâncă după tata? – și cât de încurcate erau finanțele Misionarelor Carității? De ce nu i s-a anulat doctoratul lui Martin Luther King după ce i s-a dovedit plagiatul? De ce nu se vrea lămurirea circumstanțelor asasinării lui Olof Palme? Cu câte românce s-a iubit Silvio Berlusconi? Se poate pune această întrebare și în legătura cu Donald Trump? Altminteri, este comod să știm că Lenin suferea de sifilis iar că «președintele etern» al Coreei de Nord, Kim Ir Sen, voia să trăiască 100 de ani în deplină virilitate mâncând fripturi de câine de două ori pe zi? Sau că Idi Amin Dada, dictatorul din Uganda, fost campion de box la categoria grea, păstra în congelator capetele tăiate ale adversarilor săi politici și ca Pol Pot, criminalul care a exterminat un sfert din populația Kampuchiei, a demarat «comunismul în epoca de piatră»? Ori ca Bokassa, canibalul autoproclamat Împărat, era însurat cu o româncă, oferită de Ceaușescu în schimbul minelor de diamante? Întrebări cu și fără răspuns…”, notează autorul, Silviu Leahu.

Cititorii sunt invitați să exploreze nu doar evenimentele istorice majore, ci și detaliile intime și secretele care au modelat destinele unor lideri mondiali. „APROAPE TOTUL DESPRE… Liderii mondiali și viețile lor secrete” este o incursiune fascinantă în culisele puterii și o sursă de înțelegere profundă a personalităților care au schimbat cursul istoriei moderne.

Descoperiți poveștile ascunse ale celor mai influenți lideri mondiali din ultimul secol! Volumul „APROAPE TOTUL DESPRE… Liderii mondiali și viețile lor secrete. De la Charles de Gaulle la Silvio Berlusconi și de la Margaret Thatcher la Angela Merkel”, de Silviu Leahu, poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Neverland!

Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „APROAPE TOTUL DESPRE… Liderii mondiali și viețile lor secrete. De la Charles de Gaulle la Silvio Berlusconi și de la Margaret Thatcher la Angela Merkel” participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook a Revistei Historia. Detalii, aici.

Alexandra Delgado

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

3 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

3 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

4 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

6 zile ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

o săptămână ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

o săptămână ago