Categories: de pe globnoutăți

Destinații turistice propice relaxării post criza sanitară

Citește și află care sunt cele mai populare locuri din lume de care te poți bucura imediat după terminarea crizei sanitare.

Criza sanitară este pe sfârșite! Unde mergem anul acesta?

Anunțul ridicării stării de alertă în România a venit asemenea unui bonus fara depunere, așa că, mulți români se întreabă care sunt cele mai potrivite destinații turistice pe care să le viziteze în perioada următoare. Să fie un loc în care oamenii se adunau înainte în grupuri mari, precum Piazza San Marco din Veneția sau o destinație în care accentul se pune pe peisaje uimitoare, mai spectaculoase ca niciodată, așa cum este cazul Parcului Național Kaziranga din regiunea Assam, India?

Pe lângă bucuria planificării din nou a unei vacanțe, de la alegerea destinației, rezervarea biletelor de avion și a cazării și până la selectarea celor mai frumoase locuri de vizitat din regiunea aleasă, acum avem ocazia de a încerca locații noi, pe care ne-am dorit să le vedem demult. Așa că, în 2022, avem din nou ocazia de a ne întreba din nou “unde vom merge anul acesta?”

Ne întoarcem unde am mai fost sau încercăm o destinație nouă?

Lista destinațiilor celor mai interesante înainte de izbucnirea crizei sanitare, în 2019, includea Franța (90 de milioane de vizitatori), Spania (83, 5 milioane de vizitatori) și SUA (79, 3 milioane de vizitatori). Obiectivele turistice cele mai populare din aceste state au fost Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Arcul de Triumf din Paris, La Sagrada Familia, Parcul Guell, Plaza Mayor, Walt Disney World Resort, Bellagio Hotel & Casino și Statuia Libertății.

De asemenea, pe această listă au mai figurat țări precum China (65, 7 milioane de vizitatori, care au mers să vadă Marele Zid Chinezesc), Italia (64, 5 milioane de vizitatori, celebră pentru Fonta di Trevi și Colosseumul din Roma) și Turcia (51, 2 milioane de vizitatori, care au venit aici pentru Hagia Sophia, Turnul Galata și Marele Bazar din Istanbul).

Topul celor mai populare țări în 2019 a fost completat de Mexic (45 de milioane de vizitatori), Tailanda (39, 8 milioane de vizitatori), Germania (39, 5 milioane de vizitatori) și Marea Britanie (39, 4 milioane de vizitatori). În cazul în care deja ai vizitat aceste state și cele mai importante orașe și zone din regiunile respective, atunci ar fi timpul să încerci ceva nou.

Din moment ce situația politică și sanitară este departe de a fi la cel mai bun nivel, poate că anul acesta ar fi cea mai potrivită ocazie să îți îndrepți atenția către acele destinații la care ai vizat, dar pe care le-ai ocolit din diverse motive.

Așadar, dacă vrei să ieși din zona ta de confort, să explorezi, să te reconectezi cu sinele sau cu natura, să ajungi în locuri care pot fi interzise mai târziu din varii motive, iată care sunt destinațiile turistice pe care le poți lua în considerare:

·      Portugalia

·      Algeria

·      Guatemala

·      Bhutan

·      Insulele Canare

·      Insulele Galapagos

·      Ghana

·      Marele Recif de Corali din Australia

·      Croația

·      Luxemburg

·      Indonezia

·      Bolivia

·      Șamoa

Există și o listă a unor destinații care s-au bucurat de atenția turiștilor de-a lungul timpului și care acum se află într-o stare de pericol, fiind amenințate cu dispariția în următorii ani. Pe această listă se află Veneția (Italia), Golful Maya (Mexic), Insulele Seychelles, Parcul Național Glacier (Montana, SUA), Pădurile din Madagascar, Marea Moartă (Israel), Taj Mahal (India), Machu Picchu (Peru), Zahara de la Sierra (Spania), Ghețarii din Patagonia (Argentina) sau Parcul Național Tikal (Guatemala).

Alegerea destinației turistice se bazează pe multiple alte considerente, precum apropierea de țara de plecare, buget, numărul de persoane, locațiile care pot fi vizitate și multe altele. Criza sanitară a schimbat complet modul în care am făcut turism în 2020 și 2021, dar în 2022 este timpul să începem să ne bucurăm de micile plăceri ale vieții.

Maria Stefan

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

6 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

6 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

7 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago