Destinații ieftine de 1 Mai și Paste în 2013 pentru români

Vrei sa mergi intr-o vacanta prelungita de 1 Mai si de Paste, insa nu prea te dau banii afara din casa? Noi iti recomandam cateva excursii care nu iti vor face o gaura prea mare in buget.

Dupa ce au fost anuntate zilele de 2 si 3 mai ca fiind libere in 2013, agentiile de turism au dat navala cu tot felul de propuneri, care mai de care mai atractive, insa preturile nu sunt foarte mici pentru alte tari in afara de Bulgaria. Asa ca noi iti recomandam niste vacante individuale, usor de organizat.

1. Istanbul se afla la distanta de o ora de Bucuresti cu avionul si la o distanta de 12 ore cu masina. Daca ti se pare prea lung drumul cu masina, n-ar fi rau sa te opresti o noapte in Sofia la un hostel, capitala Bulgariei are si ea multe de oferit. La Istanbul cele mai ieftine bilete de avion sunt cele cu Pegasus Airline, cu biletul dus-intors la pretul de 100 de euro. Cu Turkish Airlines, biletele sunt cu vreo 50 de euro mai mult. Compania Tarom a venit si ea cu o oferta generoasa pentru Istanbul, la 140 de euro. Nu te sfii sa stai la hosteluri in Istanbul, camerele sunt decente, iar mic-dejunurile sunt foarte generoase. Cazare in Istanbul gasesti pe booking.com. Cele mai ieftine camere costa cam 30 de euro.

2. Veliko Tarnovo se afla la distanta de 3 ore cu masina de Bucuresti si este deja renumit pentru restaurantele cu meniuri bogate, preturile mici, concertele rock din Melon si pentru atmosfera medievala. Iti recomandam sa stai la Hostel Mostel, Hostel Nomads sau Pashov Hostel, pentru atmosfera si pentru preturi mici care nu sar de 10 – 15 euro de persoana pe noapte. In Veliko Tarnovo gasesti si multe magazine sa faci shopping, in caz ca iti vine cheful.

3. Corfu se afla cam la 16 ore cu masina de Bucuresti, insa drumul nu va fi asa de greu daca alegi sa dormi o noapte in Sofia. Desi nu o sa fie apa calda pentru balacit, in Corfu gasesti o gramada de alte lucruri care sa te faca sa uiti ca apa e rece: peisaje spectaculoase, magazine, castele, cafenele, plaje cu nisip alb si, cel mai spectaculos, Corfu Town, capitala insulei. Cazarea in Corfu Town in perioada 1 – 6 mai costa 175 de euro pentru doua persoane. Detalii pe booking.com. Daca vrei sa mergi cu autocarul in Corfu, atunci poti apela la o agentie, iar daca vrei in Grecia ceva mai aproape, cauta-ti ceva in Thassos sau Halkidiki.

4. Albena se afla la vreo 5 ore de Bucuresti si ofera tot felul de cluburi, restaurante cu mancare buna si multe magazine. Cu siguranta nu o sa te plictisesti la Albena, mai ales daca esti cu masina si te poti deplasa la statiunile din jur: Constantin si Elena, Nisipurile de Aur si Balcic. Pretul pentru 5 nopti, doua persoane, costa cel mai putin 85 de euro daca iti iei cazarea pe booking.com. Daca te cazezi la Nisipurile de Aur, gasesti cazare pentru 5 nopti, tot pe booking.com, incepand cu 70 de euro pentru doua persoane. Daca iei cu agentie, o sa dai dublu pe cazare, poate triplu.

5. Catania este un bun punct de pornire pentru cei care vor sa vada Sicilia. Din Catania poti sa mergi cu trenul sau autobuzul la Taormina, Palermo si Siracusa. Cei mai aventurosi, pot urca pe Etna, iar cei mai putin aventurosi se pot delecta pe malul marii cu peisajele cu adevarat spectaculoase. Sicilia e mai ieftina ca restul Italiei, atat la mancare, cat si la cazare. In Sicilia ajungi usor cu Wizzair, zbor direct din Bucuresti, cu 250 de euro de persoane, cu tot cu taxe si bagaje incluse. 5 nopti in Catania, cel mai ieftin, costa 200 de euro pentru doua persoane, cazare gasita tot pe booking.com sau pe venere.com.

Maria Stefan

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

o săptămână ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

o săptămână ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

o săptămână ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

2 săptămâni ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago