Categories: pe la ei

Cum arată cel mai mare muzeu în aer liber din lume

Ancient Siam este un parc muzeal construit de Lek Viriyaphant și ocupă peste 200 de acri (0,81 km2) sub forma Thailandei și este numit cel mai mare muzeu în aer liber din lume.

Aproape de ferma de crocodili din provincia Samut Prakan, „orașul” de 320 de hectare are 116 structuri ale celebrelor monumente și atracții arhitecturale din Thailanda.

Temeiurile Siamului Antic corespund aproximativ formei regatului, monumentele aflându-se în locurile lor corecte din punct de vedere geografic.

Unele dintre clădiri sunt replici în mărime naturală ale siturilor existente sau anterioare, în timp ce altele sunt reduse. Altele sunt „modele creative” și nu replici ale oricărei structuri istorice.

Replicile au fost construite cu asistența experților de la Muzeul Național pentru a asigura precizia istorică.

Printre lucrările remarcabile se numără fostul Mare Palat din Ayutthaya (distrus în invazia birmaneză din 1767), Sanctuarul Phimai din Nakhon Ratchasima și Wat Khao Phra Viharn la granița cambodgiană (wikipedia).

Lek Viriyaphant era interesat de artă încă din copilărie, ceea ce l-a inspirat să înființeze Orașul Antic (.Ancient Siam).

Inițial, el a intenționat să construiască un teren de golf thailandez în formă de hartă, unde să fie plasate miniaturi ale unor situri antice naționale importante, care vizau doar turismul și educația.

Lek a început să facă cercetări privind înființarea Orașului Antic. El a descoperit că multe situri antice fuseseră lăsate în decădere.

Astfel, a schimbat conceptul Orașului antic din a fi o atracție turistică și relaxare într-un muzeu în aer liber cu scop educațional, în beneficiul generațiilor mai noi care ar fi mândre de moștenirea lor națională.

Lek a creat în mod continuu lucrări de artă în Orașul Antic, precum și în Sanctuarul Adevărului din Pattaya și Muzeul Erawan din Samut Prakan până la sfârșitul vieții sale, 17 noiembrie 2000.

La 29 septembrie 2009, 500 de activiști din Alianța Populară pentru Democrație (PAD) au protestat împotriva modelului Templului Preah Vihear din Siamul Antic.

Aceștia au susținut că templul aparține Thailandei, deși Curtea Internațională de Justiție (CIJ) din Haga a decis în 1962 că templul aparține Cambodgiei.

Remus Florian

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

5 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

5 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

6 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago