Cum alegi cea mai bună cafetieră

Dacă nu reușești să îți începi ziua fără doza de cofeină, bine ai venit în clubul dependenților de cafea! Vorbim despre o cafea bună, cea care îți trezește neuronii, dar și simțul gustului. Așadar, sunt excluse prafurile instant. Ai nevoie de o cafea care să fie preparată repede, dar să fie delicioasă și să îți ofere o experiență nemaipomenită!

De multe ori, cafetiera pe care o ai lasă de dorit, așa că ajungi sa mergi la o cafenea unde știi sigur că preparatul tău va avea un gust perfect. Dar de ce să nu faci asta în confortul propriu de acasă?

Din fericire, pe piață se găsesc din ce în ce mai multe espressoare bune care te vor ajuta să îți pregătești băutura preferată în fiecare dimineață. În plus, vei face economii considerabile de timp și bani, în timp ce îți vei prepara cafeaua după bunul plac!

Iată care sunt cele mai bune 10 cafetiere din 2022

Urmând acest ghid, vei putea alege cafetiera potrivită într-un timp foarte scurt!

Cel mai important lucru este să alegi un aparat de cafea care să îți prepare cafeaua într-un timp scurt. În plus, nu ar trebui să pierzi mult timp pentru a-l curăța.

Cafetierele automate sunt cel mai ușor de folosit, însă pot fi ușor mai scumpe. Apeși un buton, iar cafeaua ta este gata în câteva secunde, astfel încât să-ți faci griji doar să-ți savurezi cafeaua.

Ține cont ca aparatul de cafea trebuie să aibă mai multe opțiuni. Trebuie să poți face o cafea mai scurtă sau mai lungă, trebuie să poți regla intensitatea aromei și chiar temperatura apei.

O alegere bună sunt cafetierele care au o râșniță integrată care macina boabele de cafea chiar înainte de a prepara băutura, astfel încât acestea să nu îți piardă aroma. Citește mai multe despre cafetierele care au râșnițe reglabile, astfel încât tu să îți poți măcina cafeaua la dimensiunea dorită!

Dacă ești adeptul cafelei fără cofeină și vrei să folosești cafea deja măcinată, ar trebui să îți cumperi o cafetieră care îți oferă această opțiune.

Pentru a savura o cafea delicioasă cu lapte sau un cappuccino, espressorul tău trebuie să fie dotat cu un tub vaporizator.

Vrei mai multe avantaje?

Optează pentru o cafetieră cu un sistem automat de curățare, care face ca aparatul să se clătească singur de fiecare dată când este folosit. În plus, acesta te va anunța printr-un semnal sonor sau printr-un senzor visual când este necesară detartrarea manuală. Oricum, acest interval va depinde de cât de des folosești cafetiera.

Fii atent ca aparatul tău de cafea să aibă un rezervor de apă detașabil! Asta îți va permite să îl umpli, dar și să îl cureți mai ușor. Același lucru este valabil și pentru tava de scurgere, care trebuie scoasă și spălată în mod constant.

Este posibil ca uneori să îți dorești un expresso scurt, alteori un cappuccino sau o cafea cu lapte. Așadar, ia în calcul ca aparatul tău de făcut cafea să accepte pahare de diferite dimensiuni.

Un ultim avantaj de care ai putea să ții cont este sistemul de economisire a energiei. Unele cafetiere pot fi dotate cu un sistem de oprire automată. Astfel, vei putea programa aparatul să pornească și să se oprească la orice oră!

Însă, ca la orice lucru, beneficiile vin la pachet cu o serie de dezavantaje. Totuși, în cazul unei cafetiere care să respecte toți parametrii de mai sus, seria de dezavantaje este mică. În primul rând, acest tip de aparat de cafea nu este cel mai ieftin de pe piață. Cu toate acestea, îți garantează calitatea uneia dintre cele mai bune cafele pe care o poți obține chiar la tine în bucătărie. În plus, este destul de mare și vei avea nevoie de un loc unde să-l așezi pentru a putea să-l folosești zilnic.

Dacă ții cont de aceste indicații simple, te vei putea bucura în fiecare dimineață de o cafea perfectă, în confortul propriu. Iar toți prietenii tăi vor dori să vină la tine acasă la cafea!

Maria Stefan

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

5 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

5 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

6 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago