Categories: Curiozități

Cum a ajuns Banca Italiei să devină Banca Americii?

În prima jumătate a secolului al XX-lea, Amadeo Giannini a reușit ca Banca Americii să devină cea mai mare bancă din lume. Începând ca bancă de cartier San Francisco în 1904, Banca Italiei se ocupa de clasele muncitoare și etnice din districtul italian North Beach.

Încurajat de panica bancară din 1907, Giannini a crescut Banca Italiei, mai târziu Banca Americii, urmărind agresiv activitatea bancară a centrului financiar în California. Statul a fost unul dintre puținele care nu a restricționat serviciile bancare intra-stat ale centrului financiar.

Giannini a recunoscut unele avantaje unice ale serviciilor bancare de centru financiar, un sistem de birouri bancare răspândite pe o zonă geografică deținută de o singură bancă cu sediul central într-un oraș major. Serviciile bancare de la centrul financiar au permis unei bănci să preia depozite din mai multe locații, să le reunească și să facă împrumuturi acolo unde cererea a fost cea mai mare.

În 1909, Banca Italiei și-a deschis primul centru financiar în afara orașului, în centrul agricol de atunci din San Jose. Aceasta a fost urmată de o mutare semnificativă în metropola din Los Angeles, în plină expansiune, în 1913. Creșterea a fost un rezultat firesc și, la începutul secolului al XX-lea, Banca Italiei a deschis birouri în centre agricole cheie din stat.

Banca Italiei devine Banca Americii

În anii 1920, Banca Italiei era singura bancă de stat din California. Împreună cu birourile din New York și Italia și cu viziunea de a avea într-o zi centre financiare în toată țara, banca și-a schimbat numele în Bank of America în 1930. Până în 1945, a devenit cea mai mare bancă din lume.

În a doua jumătate a secolului al XX-lea, Hugh McColl a construit cea mai mare bancă din sud-estul cu creștere rapidă. La fel ca în California, Carolina de Nord nu a avut restricții asupra activității bancare intra-statale, permițând NCNB să devină o centrală electrică în stat. Cu o viziune de perspectivă, McColl și NCNB s-au aflat în fruntea sistemului bancar interstatal, schimbând fața industriei bancare moderne.

S-a extins mai întâi în Florida și apoi conducând Pactul bancar de sud-est, NCNB a devenit prima bancă care s-a extins în afara regiunii sale geografice odată cu achiziționarea First Republic Bank din Texas. Odată cu achiziționarea C & S / Sovran, banca a devenit a treia ca mărime din țară. Pentru a reflecta vasta sa acoperire geografică, banca a luat noul nume, NationsBank.

Alexandra Delgado

Recent Posts

Descoperă Borșa… Știați că în apropiere orașului este lacul cu forma de harta României?

Borșa este un oraș în județul Maramureș, format din localitățile Băile Borșa și reședința pe…

9 ore ago

Satul-labirint din nordul Moldovei. Metoda ingenioasă prin care un cătun s-a apărat de invadatori

Satul Vatra din județul Botoșani seamănă cu un labirint populat, având zeci de ulițe care…

5 zile ago

Top 10 ciudăţenii despre pantofi. Cand purtau barbatii tocuri?

Pantofii spun totul despre noi: ce stil de viaţă avem, ce venituri avem şi cât…

7 zile ago

Calea Victoriei redevine pietonală

Programul "Străzi deschise" va fi reluat, iar Calea Victoriei va redeveni pietonală în acest sfârșit…

o săptămână ago

Restaurantul La Maison Florus se deschide într-o casă de poveste din Focșani

Una dintre cele mai vechi case negustorești din Focșani, mărturie a orașului cosmopolit din a…

o săptămână ago

Joburi pentru leneși, chiar în hoteluri de lux

Există job-uri special croite pentru oamenii leneşi. Unii sunt plătiţi să testeze serviciile hoteliere, alţii…

o săptămână ago