Cinci perle turistice ascunse în Europa

În timp ce Parisul şi Londra sunt invadate de sute de turişti, există unele zone în Europa mai puţin cunoscute de aventurieri. Insula Muhu şi oraşul italian Matera sunt doar două dintre cele cinci destinaţii ascunse pe pământ european, adevărate oaze de relaxare pentru visători.

Insula Muhu

Situată în partea de vest a Estoniei, insula Muhu are o populaţie de aproximativ 2.000 de persoane şi este considerată una dintre cele mai exotice destinaţii din Europa. Oaspeţii care doresc să o viziteze în sezonul rece vor avea parte de o surpriză, căci accesul pe insula Muhu se face pe un drum de gheaţă, pe timp de iarnă. Morile de vânt şi cabanele cu acoperiş de stuf sunt principalele obiective turistice împreună cu un lăcaş de cult păgân ce datează din secolul al XIII-lea. Cei care doresc să-şi prelungească vacanţa pot să se cazeze la Padaste Manor, conacul vechi de 700  de ani, deţinut de către un descendent al armatei creştine de cruciaţi care a ajuns pe insulă în 1227.

Ticino, Elveţia

Deşi este un oraş cu specific italienesc, Ticino păstează standardele elveţiene şi pune la dispoziţia turiştilor servicii ireproşabile şi trenuri care circulă conform unui orar  prestabilit. Cei care aleg să-şi petreacă sejurul în Ticino pot să facă plimbări cu barca pe lacul Lugano sau să schieze. Drumeţiile şi ciclismul sunt alte două activităţi populare în zonă.

Anglia de Est, Marea Britanie

Situată în apropierea oraşului universitar Cambridge, regiunea engleză este considerată o perlă turistică datorită satelor şi bisericilor medievale. Alături de acestea oaspeţii îşi mai pot fixa încă două obiective turistice: Casa Sandringham, una dintre reşedinţele familiei regale britanice, sau Holkham Hall, reşedinţa contelui de Leicester.

Matera, Italia

Chiar dacă nu a fost asaltat de turişti, oraşul italian s-a transformat într-una dintre destinaţiile preferate ale regizorilor de la Hollywood, precum Pier Paolo Pasolini şi Mel Gibson. În 1993, Matera a intrat în patrimoniul UNESCO datorită istoriei şi arhitecturii sale neobişnuite: edificiile oraşului au fost săpate în cheile calcaroase ale ţinutului.

Insula Formentera, Spania

Deşi manechinul Kate Moss şi designerul Jade Jagger şi-au petrecut vacanţa în Formentera, insula spaniolă nu se numără printre destinaţiile preferate de celebrităţi. Cei dornici de relaxare se pot caza la hotelurile din Formentera şi se pot relaxa pe plaja întinsă.

Maria Stefan

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

6 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

6 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

o săptămână ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago