Chinezii au făcut o copie şi după Marele Zid Chinezesc: ce lungime are replica vizitată de mii de turişti

Astăzi toată lumea știe că în China se copiază orice. Ce ami nouă copie a unui monument este tocmai a … Marelui Zid Chinezesc. Replica a fost construită în Nanchang, China, iar mii de vizitatori s-au arătat deja interesaţi de structură, unii dintre ei fiind convinşi că aceasta este contrucţia originală.

Apetenţa chinezilor pentru replici a atins un nou nivel, după ce anul acesta a fost inaugurat un Mare Zid Chinezesc mai mic, care măsoară numai 4 kilometri, faţă de 21.000 cât are originalul.

Mai multe publicaţii locale au precizat că printre curioşii s-au numărat şi persoane convinse că acesta este Marele Zid Chinezesc original, în timp ce alţii s-au declarat fericiţi că au la dispoziţie o replică pe care o pot parcurge mai repede şi unde pot face fotografii.

Replica se află la 1.500 de kilometri depărtare de original.

Replica construcţiei antice se pare că a fost realizată pentru a creşte interesul turistic pentru zona Nanchang din China. La fel ca zidul original, copia a fost construită într-o zonă muntoasă, din cărămizi făcute manual, iar din loc în loc au fost ridicate turnuri de veghe. Replica se află la 1.500 de kilometri depărtare de original.

Tot mai multe copii ale unor obiective turistice foarte populare au  apărut în ultimii ani în China. Printre acestea se numără replici ale Turnului Eiffel, Arcului de Trimf, cu Statua Libertăţii sau catedrala Notre-Dame de Paris. Recent au început să apară şi copii după obiective turistice din China.

Marele Zid Chinezesc este o construcţie strategică de mii de kilometri lungime. Zidul a fost construit cu scopul de apărare a graniţei imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei. Prima porţiune a zidului se pare că a fost construită în a doua jumătate a secolului V î.Hr, în timpul dezbinării Imperiului chinez (475 – 221 î.Hr.). În anul 214 î.Hr., împăratul Qin Shi Huangdi permite să se construiască prima parte a zidului de la fluviul Galben, ca apărare faţă de poporul nomad Xiongnu (numiţi în Europa huni). Spre deosebire de partea de zid construită mai devreme care se întinde şi în văi, zidul acesta era construit numai pe crestele munţilor.

Marele Zid Chinezesc original are 21.000 de kilometri lungime.

Din lipsă de argilă s-a folosit la construcţia zidului numai piatră aşezată pe straturi. Din acele timpuri zidul a fost mereu reclădit, atingând în timpul dinastiei Ming lungimea maximă. În anul 1493, împăratul Hongzhi a început construcţia zidului dinastiei Ming, care servea ca apărare contra mongolilor şi pentru o supraveghere mai bună a drumurilor comerciale, ca porţiunea centrală a drumului mătăsii.

Maria Stefan

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

2 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

2 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

3 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

5 zile ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

o săptămână ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

o săptămână ago