Dacă am schimba puțin culorile, pozele din acest loc arată atât de spectaculos și incredibil, încât am putea avea impresia că sosesc de pe o altă planetă! Însă, ele nu sunt doar dintr-un loc extrem de real de pe Pământ, ci dintr-o locație unde puteți ajunge oricând, deoarece se află chiar la noi în țară! Este vorba despre Cheile Băniței, un loc spectaculos are atrage nenumărați turiști din întreaga lume!

Cheile Băniței / foto: Parcul Natural Gradiștea-Muncelului Cioclovina

Cheile Băniței / foto: Parcul Natural Gradiștea-Muncelului Cioclovina

Dacă am schimba puțin culorile imaginilor din acest loc, probabil că cei mai mulți dintre noi ar crede că ele au fost făcute pe vreo planetă îndepărtată, sau sunt dintr-un film science-fiction. Cu toate acestea, realitatea stă cu totul altfel! Acest loc spectaculos, care pare desprins dintr-o altă lume, se află chiar la noi în țară, la numai 8 kilometri de Petroșani! Este vorba despre Cheile Băniței, o sculptură naturală de o frumusețe greu de imaginat!

Această rezervație naturală se află în Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, foarte aproape de altă locație faimoasă din țara noastră, Peștera Bolii. Aceste locuri au fost săpate de-a lungul epocilor de către râul Bănița, care trece prin masivul calcaros unde se află și Cheile Băniței. Forma acestei sculpturi naturale este extrem de spectaculoasă, iar în unele zone piatra pare să formeze un adevărat acoperiș natural!

Cheile Băniței, locul spectaculos care atrage nenumărați turiști

Dacă vă veți decide să vizitați acest loc spectaculos, veți fi întâmpinat de pereți de calar a căror înălțime depășește chiar și 10, sau chiar și 15 metri! Iar în ce privește lungimea acestei formațiuni naturale, ea se întinde pe undeva în jur de 250-300 de metri!

Acest loc oferă turiștilor mult mai mult decât o priveliște spectaculoasă! De exemplu, pe dealul din apropiere, ce se înalță deasupra Cheilor Băniței, există ruinele unei cetăți dacice! Aceasta este cunoscută în zilele noastre drept „Cetatea Băniței”, iar, cândva, ea ar fi făcut parte din întreg sistemul de apărare daci din Munții Șureanu!

Astăzi, acest loc este unul de o frumusețe rară, pe care merită să îl vizitați măcar odată în viață!