Categories: noutăți

Charles al III-lea, o încoronare mai scumpă decât cea a mamei sale

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea are loc sâmbătă 6 mai 2023. Dacă Regina Elisabeta a II-a a fost monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria acestui stat, cu siguranță fiul ei Charles a stabilit si el un record, fiind cel mai printul moștenitor care a trebuit să aștepte cel mai mult să ajungă pe tron. Există deja un capitol la care actualul rege își depășește ilustra mama – costurile cu încoronarea.

Cât va costa încoronarea?

Comitetul Operation Golden Orb, care se ocupă de planificarea ceremoniei de încoronare, estimează că evenimentul ar putea costa aproximativ 100 de milioane de lire sterline, în ciuda faptului că Charles are o listă mai mică de invitaţi de aproximativ 2.000 de persoane.

În 1953, Marea Britanie îşi revenea după plata costurilor pentru cel de-al Doilea Război Mondial, cu raţionalizarea alimentelor încă în vigoare, guvernul lui Winston Churchill a cheltuit 1,5 milioane de lire sterline pentru încoronarea Reginei.

În banii de astăzi, încoronarea din 1953 a costat aproximativ 50 de milioane de lire sterline, dar estimările pentru cea a regelui Carol sunt de două ori mai mari decât din cauza unor lucruri precum securitatea, care nu erau o problemă atât de mare pe atunci.

„Dar drepturile TV la nivel mondial vor acoperi mai mult decât costurile şi va fi un impuls masiv pentru turism. Hotelurile sunt deja rezervate pentru weekendul de încoronare, a declarat o sursă pentru The Sun.

Cine plăteşte pentru încoronare?

Pentru că este un eveniment de stat, încoronarea lui Charles va fi plătită de Guvern, folosind banii contribuabililor.

Ministrul Cabinetului, Oliver Dowden, a spus anterior că Regele şi guvernul „au grijă să se asigure că există valoare pentru contribuabil”.

El a spus: „Întotdeauna a fost cazul că guvernul a plătit pentru încoronări. Motivul pentru care facem acest lucru este că suveranul este şeful nostru de stat şi este important să marchăm acest lucru în mod corespunzător.

„Este corect să sărbătorim acest moment din viaţa naţiunii noastre şi să facem acest lucru într-o manieră adecvată şi în aşa fel încât naţiunea să se poată reuni pentru a sărbători.Sunt momente din viaţa naţiunii noastre. Ele aduc bucurie milioanelor de oameni. De asemenea, ne evidenţiază ca o naţiune din întreaga lume, potrivit Daily Mail.

Va face Guvernul bani din încoronare?

În mijlocul crizei costului vieţii, încoronarea este de aşteptat să ofere un impuls economiei Marii Britanii ca urmare a creşterii turismului pentru această ocazie.

Cu toate acestea, cu pub-urile permise să rămână deschise mai târziu în toată ţara , duminică, 7 mai 2023, încoronarea ar putea stimula economia Marii Britanii cu până la 1 miliard de lire sterline.

Maria Stefan

Recent Posts

Vestigii cu o vechime de peste 3000 de ani, descoperite în Covasna

Vestigii ce datează din neolitic, epoca bronzului și perioada culturii Gava au fost descoperite de…

2 zile ago

Lansare de carte-eveniment, la Bookfest2024: „Bucureștii vechi și noi”, de Dan-Silviu Boerescu (Editura Neverland)

Editura Neverland, parte a Grupului editorial Universul Juridic, organizează, în cadrul Salonului de carte #Bookfest2024,…

3 zile ago

Gardul construit pentru a bloca priveliștea spre Muntele Fuji a fost deja vandalizat

Autoritățile dintr-un oraș japonez au anunțat că au descoperit găuri în prelata gardului construit pentru…

3 zile ago

„Muzee de la sat” din Satu Mare și Maramureș, promovate prin tururi virtuale 3D

16 muzee din zona rurală a județelor Satu Mare și Maramureș vor fi promovate, începând…

3 zile ago

Cașcaveaua din zona Doftana – un deliciu prin de mistere

Cașcaveaua  este preparatul traditional specific zonei, dupa o reteta veche de peste 100 de ani. Este…

4 zile ago

Casa Maură din București și misterele brodate în jurul ei

În ciuda demolărilor masive din timpul perioadei comuniste, orașul București se mândrește cu numeroase clădiri…

4 zile ago