Cele mai frumoase case tradiționale din România scoase la vânzare în care te poți muta

Case tradiționale care au fost aduse în modernitate sau case noi construite după arhitectura de demult. Iată câteva exemple de proprietăți scoase la vânzare în care te poți muta fără să mai faci nicio renovare.

O casă construită în 1960 din satul Bălnaca, județul Bihor, a fost readusă la viață, iar proprietarii o scot la vânzare. „Împreună cu cele 1,8 hectare de pământ și priveliștea minunată spre valea Crișului, casa a fost construită din lemn și materiale naturale cu scopul deconectării de la stresul cotidian”, potrivit descrierii de pe website-ul Sotheby’s România, acolo unde locuința este scoasă la vânzare.

Prețul pentru superba casă renovată, care se află la 90 de km de Cluj-Napoca și la 60 de km de Oradea, este de 200.000 de euro.

O altă casă tradițională, veche de 150 de ani și care a fost recondiționată, este la vânzare la un preț de 175.000 de euro. Locuința cu trei camere se află în comuna Botiza, județul Maramureș, la 150 de km de Cluj-Napoca și la 38 de km de Sighetu Marmației.

„Aflată în mijlocul unei livezi mari, casa are în partea din față un pridvor tradițional tipic pentru Maramureș, cu sculpturi frumoase și bănci de șezut. De aici se poate admira o priveliște minunată asupra Munților Rodnei și Țibleș, altitudinea fiind de 750 de metri”, potrivit descrierii casei.

Situată în comuna „Salicea, la doar 15 minute distanță de orașul Cluj-Napoca, această proprietate aduce un tribut vieţii transilvănene din vremurile de odinioară. Acoperișul din stuf, grinzile de lemn cu o vechime de peste o sută de ani”, este descrierea acestei case construită în 2015. Proprietarii o vând la prețul de 400.000 de euro.

69.000 de euro este prețul pentru o casă veche de 130 de ani din Bixad, județul Covasna, la 5 km de Băile Tușnad și la 31 de km față de Sfântu Gheorghe. Casa este îmbrăcată de vie, are un beci generos și o fundație de până la un metru. Această casă are nevoie de lucrări de renovare pentru a fi adusă în modernitate.

„Piesa de rezistență este veranda îngustă, a cărei lucrătură în lemn necesită recondiționare; este năpădită strategic de viță de vie și oferă răcoare și o lumină ireală strecurată prin frunzișul des”, potrivit descrierii în anunțul de vânzare.

Sursa: Sotheby’s România

Remus Florian

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

2 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

2 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

3 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

5 zile ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

o săptămână ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

o săptămână ago