Cele mai frumoase cabane din Maramureş sunt fără doar şi poate cele create în stilul tradiţional moroşenesc, din lemn şi cu ornamente specifice locului, cu procuţ şi ştergare pe pereţi. Sunt şi cele mai căutate de către turiştii străini care cunosc Maramureşul datorită tradiţionalului care mai există în satale din judeţ.

Cu siguranţă că unele din cele mai frumoase cabane din Maramureş se găsesc în zona Maramureşului Istoric. La Borşa spre exemplu avem Hanul Tătarilor, care se găseşte în Pasul Prislop pe drumul naţional care leagă Maramureşul de Suceava

“Borşa oferă 2000 de locuri de cazare, fiind 90 de unităţi de cazare acreditate. Borşa, ca şi staţiune turistică, este căutată mai mult vara decât iarna. Una din cele mai frumoase cabane pe care le avem este Hanul Tătarilor din Pasul Prislop

Are locuri de cazare, cazare pe noapte este de 100 de lei pentru două persoane. Mai avem apoi pensiunea Laura de la poalele Muntelui Toroioaga, dar şi cazarea oferită la poalele Vârfului Pietrosu Rodnei, la Mănăstirea Pietroasa”, a declarat primarul Sorin Timiş. 

Hanul Tătarilor din Maramureș

Obiectivul este situat la 3 km de Complexul Turistic Borşa, la o altitudine de 1000 m, într-o poeniţă de brazi, în mijlocul naturii, la 20 metri de DN 18. Se oferă 18 locuri de cazare şi un restaurant cu capacitatea de 200 persoane. Iarna se organizează plimbări cu sania. Zăpadă al cărui strat depăşeste 1 m. În curte este amenajată o mini pârtie proprie pentru clienţi. Vorbim despre 18 locuri de cazare, respectiv 3 camere duble, tv şi baie în cameră, 6 camere pentru 4 persoane (2 paturi duble), tv şi baie în cameră. Cabana este căutată în special vara de către turiştii dornici de aventură, locaţia fiind una extrem de atrăgătoare pentru iubitorii muntelui. 

Cabana Izvorul lui Dragoş din Maramureș

Stilul tradiţional maramureşean poate fi cu siguranţă regăsit într-una din cabanele situate la poalele Munţilor Pietrosul Rodnei. Este vorba despre Izvorul lui Dragoş. Se oferă cazare 4 nopţi pentru grup de minim 6 persoane. Cabana este amplasată departe de trafic, la poalele muntelui Pietrosu-Rodnei. Turiştii au parte aici de linişte, de ciripitul păsărilor şi sunetul râului, care trece pe lângă cabană..Drumul este asfaltat. Foişorul din curtea cabanei este perfect pentru luat masa şi pentru o distracţie în aer liber. Şi aici turiştii vin mai ales vara, cu atât mai mult cu cât este sezonul cald, când se poate sta la grătare până noaptea târziu ş.a.m.d.

Se oferă si masa la cerere numai din produse naturale din gospodaria proprie

Capacitate: 12 persoane in 6 camere duble. 

Cabana Mogoşa din Maramureș

Cabana Mogosa – Staţiunea MOGOSA se află în cel mai Nordic judeţ al Transilvaniei, Maramureş, la 17 km de municipiul Baia Mare, pe DN 18. Cabana MOGOSA este situată la altitudinea de 731 m, pe malul Lacului Bodi, la baza Pârtiei de schi Mogoşa ceea ce-i conferă privilegiul unei frumuseţi a peisajului în orice anotimp al anului. Cabana beneficiază de incălzire centrală iar capacitatea de cazare este de 67 de locuri, în camere cu 2 respectiv 3 paturi dotate la nivel de trei stele, cu baie proprie, televizor color, frigider.

Cabana Făina de pe Vaser, Maramureș

Cabana Făina de pe Valea Vaserului a fost dată în folosinţă la data de 03.07.1905, iniţial ca sediu de Poliţie. În prezent are posibilitate de cazare pentru 16 persoane. Este amplasată pe raza Ocolului Silvic Vişeu, la distanţă de 10 m Nord de linia CFF Vişeu-Comanu şi la 15 m Nord de râul Vaser. Calea de acces dinspre DN 18, Vişeu de Sus, CFF Vişeu de Sus 1.8 KM, din acest punct parcurgându-se 32 KM cu “Mocăniţa”, până la Cabana Făina.