Categories: de pe globnoutăți

Ce nu vor mai avea voie să facă turiștii care vizitează Barcelona

Turiștii din țara noastră care vor ajunge în Barcelona trebuie să știe că autoritățile au luat o decizie importantă care poate afecta turiștii care își doresc să facă o poză cu faimoasa catedrală Sagrada Familia. Din cauza unui trend devenit popular pe TikTok, turiștii nu mai au voie să facă poze, ori videoclipuri, pe scările rulante ale staţiei de metrou de la această atracție a orașului.

Din păcate, un trend devenit popular pe TikTok a forțat autoritățile să ia o măsură decisivă, care poate afecta toți turiștii, indiferent dacă sunt utilizatori, sau nu, a acestei rețele de socializare. Mai precis, pentru a putea face poza perfectă, o mulțime de vizitatori se așează în poziții periculoase, ori nu sunt atenți la buzunare, așa că rămân fără telefon, ori fără portofel. În fiecare zi, undeva în jur de 15.000 de oameni vizitează această catedrală incredibilă.

Pentru a putea surprinde un cadru și mai impresionant cu această clădire, o mulțime de turiști au început să își sprijini telefoanele pe scările rulante, pentru a captura exact momentul în care Sagrada Familia devine vizibilă. Din păcate, de multe ori, acești turiști nu mai apucă să vadă imaginile surprinse, deoarece telefonul le dispare rapid.

Decizia importantă luate de autoritățile din Barcelona

Hoții care sunt activi în zonele turistice din Barcelona profită de acest trend apărut pe Internet pentru a fura telefoanele vizitatorilor. Neoficial, acest oraș, în ciuda frumuseții și a istoriei uriașe pe care o are, este considerat a fi capitala hoților. Se estimează că undeva în jur de 258 de furturi au loc în Barcelona, în fiecare zi.

Din cauza plângerilor care au inundat autoritățile, după ce turiștii au început să rămână fără telefoane, s-a decis instalarea unui semn care indică faptul că filmatul în această zonă a devenit interzis. Astfel, turiștii nu mai pot folosi gura de metrou pentru a surprinde imagini cu Sagrada Familia. Un număr uriaș de turiști vine aici în fiecare zi, mai precis, aproximativ 15.000 de oameni văd această catedrală zilnic.

Remus Florian

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

2 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

2 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

3 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

5 zile ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

o săptămână ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

o săptămână ago