Castelul Bran, promovat prin intermediul sportivilor de la Festivalul Olimpic

Reprezentanţii Castelul lui Dracula, cel mai vizitat obiectiv turistic din România au găsit o metodăde promovare eficientă şi ieftină.

Reprezentanţii Castelului Bran vor organiza tururi gratuite pentru toţi sportivii de la FOTE şi pentru toţi oficialii delegaţiilor străine, în  perioada 17-22 februarie.

„Ca de fiecare dată, Contele Dracula va fi o gazdă desăvârşită, atât pentru oficialităţile străine şi române, care vor vizita castelul în dimineaţa zilei de 19 februarie 2013, cât şi pentru delegaţii echipelor sportive care vor dori să intre într-o lume plină de istorie şi legendă.
Cu această ocazie, Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Olimpic International (CIO), şi Patrick Hickey, preşedintele Comitetului Olimpic European (EOC), alături de celelalte personalităţi internaţionale care îi însoţesc, vor avea prilejul să intre în atmosfera istorică şi de legendă a celui mai vizitat obiectiv turistic din România“, spun reprezentanţii Castelului Bran.

Sportivi din 45 de ţări

La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din România sunt aşteptaţi 1500 de participanţi, dintre care 900 sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor. Se vor întrece 559 băieţi şi 351 fete astfel: 182 de concurenţi la schi alpin, 147 de concurenţi la biatlon, 162 de concurenţi la schi fond, 86 de concurenţi la săriturile cu schiurile, 91 de concurenţi la snowboarding, 50 de concurenţi la patinaj artistic, 62 de concurenţi la patinaj de viteză şi 120 de concurenţi la hochei pe gheaţă.

Castelul lui Dracula, profit de un million de euro

Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din România. Turiştii pot vizita acum 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional.

Majoritatea pieselor de mobilier expuse au fost cumpărate din consignaţii din Italia şi datează din aceeaşi perioadă cu piesele originale. Din păcate, vizitatorii pot vedea foarte puţine obiecte care au aparţinut familiei regale. Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana.

Branul face profit de un million de euro pe an. Profitul însă nu vine doar din vânzarea de bilete, ci şi suvenirurile comercializate la  magazinul din curte şi organizarea de evenimente. În plus, proprietarii au de gând să deschidă o cafenea-muzeu şi să amenajeze spaţii de cazare în fosta casă a administratorului.

Maria Stefan

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

5 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

5 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

6 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago