Castelul Bran, Peleşul şi Castelul Corvinilor obiectivele turistice cele mai căutate din România

Castelul Bran (foto), Peleşul şi Castelul Corvinilor sunt locurile din România care au atras cele mai multe căutări pe Google Maps, în primele zece luni ale anului, în timp ce, la nivelul Capitalei, cele mai căutate repere culturale au fost Ateneul Român, Muzeul de Istorie şi Muzeul Antipa, relevă o analiză întocmită de Google, transmite Agerpres.

Cât priveşte căutările în Europa, Muzeul Luvru din Paris şi British Museum din Londra au fost obiectivele cele mai populare pe Google Maps. În ierarhia dedicată celor mai căutate obiective culturale şi turistice, după numărul de recenzii pe Google Maps, este prezent şi Castelul Bran.

În România, obiectivele culturale cu cele mai mari note pe Google Maps sunt, în ordine: Colecţia Ţiriac, Ateneul Român şi Teatrul Naţional Bucureşti.

„În special în perioada sărbătorilor şi mini-vacanţelor, locuri precum magazine sau restaurante tind să devină aglomerate. Unii vor să evite aglomeraţia – cum ar fi în magazine sau mijloace de transport, alteori oamenii caută momentele când este cea mai multă lume, cum ar fi în baruri. Pentru a afla informaţii despre gradul de ocupare al unui loc de pe Google Maps, trebuie doar să accesezi locul respectiv şi să faci scroll până la secţiunea ‘Ore de vârf’, unde sunt afişate aceste informaţii, pe zile ale săptămânii şi intervale orare. Google a lansat instrumentul ‘Area Busyness’, care arată gradul de aglomerare în diferite părţi ale oraşului. Poţi astfel să eviţi aglomeraţia sezonieră din jurul unor locuri precum patinoarul sau târgul de Crăciun”, precizează compania, într-un comunicat transmis, vineri.

Potrivit sursei citate, în topul celor mai aglomerate linii de transport în comun din România, în 2021, se află printre altele: Saturn – Bd. Gării – Rulmentul Braşov, Linia de autobuz 101 din Bucureşti, Linia R434 Bucureşti – Ilfov, Linia 783 Bucureşti – Ilfov, Linia 76 din Bucureşti, Linia 102 din Capitală şi Linia 104, tot din Bucureşti.

Maria Stefan

Recent Posts

Descoperă Borșa… Știați că în apropiere orașului este lacul cu forma de harta României?

Borșa este un oraș în județul Maramureș, format din localitățile Băile Borșa și reședința pe…

3 zile ago

Satul-labirint din nordul Moldovei. Metoda ingenioasă prin care un cătun s-a apărat de invadatori

Satul Vatra din județul Botoșani seamănă cu un labirint populat, având zeci de ulițe care…

7 zile ago

Top 10 ciudăţenii despre pantofi. Cand purtau barbatii tocuri?

Pantofii spun totul despre noi: ce stil de viaţă avem, ce venituri avem şi cât…

o săptămână ago

Calea Victoriei redevine pietonală

Programul "Străzi deschise" va fi reluat, iar Calea Victoriei va redeveni pietonală în acest sfârșit…

o săptămână ago

Restaurantul La Maison Florus se deschide într-o casă de poveste din Focșani

Una dintre cele mai vechi case negustorești din Focșani, mărturie a orașului cosmopolit din a…

o săptămână ago

Joburi pentru leneși, chiar în hoteluri de lux

Există job-uri special croite pentru oamenii leneşi. Unii sunt plătiţi să testeze serviciile hoteliere, alţii…

o săptămână ago