Categories: din România

Casa din Viscri a Regelui Charles, redeschisă pentru turiști

Casa din Viscri a Regelui Charles a fost redeschisă pentru turiști începând cu 1 aprilie 2023. Aceasta va găzdui două noi expoziții speciale: „Cos pentru o cauză” a asociației Semne Cusute cea de obiecte ceramice „Învelitoarea istorică – Paradigma restaurării”.

Anul trecut, deși a fost deschisă abia la jumătatea sezonului turistic (video jos), Casa din Viscri a Regelui Charles a primit aproape 14.000 de vizitatori.

Prima expoziție temporară a acestui an este „Cos pentru o cauză”, o expoziție manifest a femeilor din comunitatea Semne Cusute, relatează g4media.ro.

Expoziția „Învelitoarea istorică – Paradigma restaurării” prezintă într-o viziune inedită ceramică învelitorilor istorice atât din perspectivă etnografică cât şi arhitecturală, accentuând importanța abordării interdisciplinare a fenomenului restaurării şi reabilitării patrimoniului construit.

După doi ani de renovări, în 2016, casa din Viscri a Regelui Charles a fost deschisă turiştilor. Aceştia se pot caza aici, iar toate veniturile obţinute vor fi donate Fundaţiei Prinţul de Wales.

Deschiderea casei în regim turistic a fost anunţată pe pagina de Facebook a Fundaţiei Prinţul de Wales. O noapte de cazare costă între 40 şi 85 de euro.

Achiziționată în 2006

Achiziţionată în 2006, Casa din Viscri a Regelui Charles a funcţionat până în anul 2021 ca pensiune, fiind transformată dintr-o simplă casă rurală într-un spaţiu special în care numeroși turişti pot aprecia frumuseţea arhitecturii tradiţionale, pot gusta produse locale şi se pot bucura de natură.

Şura reconvertită a casei deținute de către Regele Charles al III-lea găzduieşte la ora actuală expoziţia permanentă The Transylvania Florilegium, unde pot fi văzute primele cărţi de această calitate dedicate plantelor acestei regiuni, comandate și prefațate de către Majestatea Sa, un susţinător pasionat și constant al conservării acestui mediu preţios. Casa tradițională săsească face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Remus Florian

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

5 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

5 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

6 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago