Categories: din România

Care este soluția pentru salvarea telegondolei din Piatra Neamț?

Administrația locală pare să fi găsit soluția pentru salvarea telegondolei din Piatra Neamț, un simbol al orașului, după luni întregi de scandal.

Primarul municipiului Piatra Neamț, Adrian Carabelea, a emis o hotărâre prin care s-a propus majorarea capitalului social de la Perla Invest (societate din subordinea primăriei care administrează telegondola) în vederea redresării firmei și ieșirii din procedura de insolvență și faliment, care este pe rolul Tribunalului Neamț, informează adevarul.ro.

Hotărârea a fost adoptată, după luni de scandal, într-o ședință din această lună a Consiliului Local, capitalul social fiind mărit cu aproximativ 500.000 de euro, fiind mandatat administratorul special să facă demersurile la Oficiul Registrului Comerțului, pentru modificarea actului constitutiv al societății, ca urmare a majorări capitalului social.

„Se aprobă majorarea capitalului social al SC Perla Invest, cu vărsăminte în numerar în valoare de 2.589.200 de lei din bugetul local al municipiului Piatra Neamț, în calitate de asociat unic. Se majorează numărul de părți sociale deținute, cu un număr de 25.892 părți sociale, fiecare în valoare de câte 100 lei“, se arată în hotărâre.

Perla Invest este în faliment, cu creanțe către Direcția de Finanțe și Alpha Bank. Pentru stingerea acestora, s-a decis scoaterea la vânzare a stației de plecare a instalației de transport pe cablu. În imobil sunt spații comerciale, suma pentru care a fost scos la licitație fiind de 1.379.000 de euro.

Dacă Perla Invest intră în faliment, acest lucru poate duce la oprirea instalației de transport pe cablu spre baza turistică de pe culmea Cozla, chiar dacă un ipotetic cumpărător va trebui să îi păstreze destinația de la etaj, de unde pornesc telecabinele. Perla este însă singura care are autorizație ISCIR, fără de care nu este permisă funcționarea.

Foto sus: Telegondola din Piatra Neamț (foto: Dede90 / Flickr)

Alexandra Delgado

Recent Posts

“Camera neagră” a fost găsită în Pompei. Imagini din încăperea descrisă ca fiind cea mai uimitoare descoperire făcută vreodată

O sală de banchet, cu fresce bine conservate care înfăţişează personaje inspirate de războiul troian,…

2 zile ago

Nouă destinație în Grecia, lansată pentru români: tarife mici cu tot cu avion

În contextul interesului tot mai mare pentru destinații noi, dar aproape de casă, un touroperator…

2 zile ago

Se anunţă demararea procedurilor privind consolidarea blocului ARO

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, duminică, faptul că a fost obţinut acordul proprietarilor pentru…

3 zile ago

3 destinatii spectaculoase, ignorate de turiști

Când discutăm de destinații frumoase sau exotice tări precum Italia și Mexic sunt grozave, dar…

3 zile ago

Locuri misterioase de pe Glob: lacul ucigaş din Camerun, care a luat 1.746 de vieţi omeneşti

În fiecare colţ de pe Pământ există locuri misterioase, în jurul cărora s-au creat adevărate…

3 zile ago

Descoperă Borșa… Știați că în apropiere orașului este lacul cu forma de harta României?

Borșa este un oraș în județul Maramureș, format din localitățile Băile Borșa și reședința pe…

6 zile ago