Categories: de pe globnoutăți

Cum arată piatra pe care a fost pus trupul lui Iisus în Biserica Sfântului Mormânt

În urma lucrărilor care s-au desfășurat la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cercetătorii au descoperit o piatră funerară care se presupune că este cea pe care a fost așezat trupul lui Iisus Hristos după moartea sa.

După foarte mulți ani cercetătorii au mutat marmura care se afla peste ceea ce se considera a fi lespedea funerară de piatră despre care mulți cred că ar fi chiar aceea pe care trupul lui Iisus Hristos ar fi fost întins după moartea sa.

National Geographic menționează faptul că suprafața originală a mormântului a fost descoperită în Biserica Sfântului Mormânt în Orașul Vechi din Ierusalim în timpul unor lucrări de restaurare și a fost îmbrăcată cu marmură încă din anul 1555 d. Hr.

În timpul lucrărilor de restaurare acoperământul de marmură a fost tras înapoi, iar cercetătorii au fost surprinși de volumul mare de piatră de sub capacul de marmură, a spus Fredirik Hiebert, un arheolog rezident la Societatea National Geographic și un cercetător în cadrul proiectului de restaurare, reporterilor de la National Geographic.

„Va fi o analiză științifică lungă, dar vom vedea în sfârșit suprafața originală din piatra pe care, conform tradiției, trupul lui Hristos a fost întins”, a spus Hiebert într-un interviu acordat revistei National Geographic. National Geographic filmează procesul de restaurare pentru seria sa „Explorer”, care va debuta pe micile ecrane chiar în luna noiembrie.

Conform Bibliei, trupul lui Iisus Hristos a fost întins pe un pat funerar după ce a fost crucificat, care în acele vremuri era format dintr-o lespede de calcar. În religia creștină, Hristos a înviat după moarte, iar femeile care au venit să-i ungă trupul cu uleiuri aromate după trei zile (conform tradiției evreiești) au spus că trupul lui Iisus a dispărut. De acest eveniment este legată cea mai mare sărbătoarea a creștinătății, Învierea Domnului.

Biserica Sfântului Mormânt a fost construită de către Împăratul Constantin în anul 325 d. Hr. și reprezintă pentru creștini locul unde Iisus Hristos a fost înmormântat, informează Associated Press. În luna iunie o echipă de experți au început renovările la biserică și la Mormântul din camera antică în care a fost înmormânta Iisus, spune aceeași sursă.

Expunerea patului funerar va permite cercetătorilor să răspundă la întrebări legate de forma originală a mormântului, a spus Antonia Moropoulou, de la Universitatea Tehnică Națională a Atenei, într-un interviu acordat revistei National Geographic.

„Ne aflăm la momentul critic al reabilitării Mormântului”, a spus Moropoulou, care supervizează lucrările de restaurare. „Tehnicile pe care le folosim pentru a documenta acest monument unic vor permite lumii întregi să studieze descoperirile noastre ca și cum ar fi ei însuși prezenți la mormântul lui Hristos”.

Este o premieră în televiziunea documentară și o provocare pe care National Geographic și-a asumat-o, dar în același timp o lecție de istorie și documentare istorică unică, ce va revoluționa lumea științifică a arheologiei.

Alexandra Delgado

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

3 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

4 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

5 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

6 zile ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago