Atracţii turistice false pline de vizitatori! România are și ea un monument pe listă

Dacă vă doriţi călătorii autentice şi obiective turistice cu poveşti istorice reale, ar trebui să vă documentaţi înainte să porniţi la drum. Deşi extrem de frumoase şi populare printre turişti, unele dintre acestea nu sunt chiar ceea ce par.

Poveştile unor locuri precum balconul Julietei din Verona sau Castelul Bran, din România, sunt cu mult diferite de istorisirile cunoscute de mult dintre turişti. De fapt, multe astfel de atracţii sunt cunoscute pentru legende false.
Castelul Bran, România
Castelul Bran a fost îndelung asociat cu Legenda lui Dracula, însă povestea lui este diferită. Scriitorul irlandez Bran Stoker nu a fost niciodată în România, dar, potrivit „The Independent”, unele descrieri din cartea scrisă de autor sunt inspirate de Castelul Bran. În plus, vampirul Dracula este inspirat de domnitorul Vlad Ţepeş.
Balconul Julietei, Italia
Descrierile din filme ale poveştii de iubire dintre Romeo şi Julieta au făcut milioane de turişti să călătorească în Verona, Italia, să vadă balconul la care cei doi şi-au declarat iubirea unul pentru altul. Însă cuplul a existat doar în imaginaţia lui Shakespeare.
Sleepy Hollow, Statele Unite
Satul Sleepy Hollow din New York era cunoscut, în anii 1800, drept North Tarrytown. Numele său a fost schimbat după ce producătorul mondial de automobile General Motors a închis fabrica de pe Râul Hudson în 1996 şi a lăsat 4.000 de oameni fără locuri de muncă, potrivit Business Insider. Astăzi, însă, toată lumea cunoaşte Sleepy Hollow datorită legendei Călăreţului fără cap, potrivit administratorului satului, Anthony Giaccio.
Punctul de control Charlie, Germania
Punctul de control Charlie din Berlin este un important reper istoric, funcţionând pe post de punct de trecere între Estul şi Vestul Germaniei în timpul Războiului Rece. Adevăratul punct de control a fost însă demolat în 1990, în timpul unificării Germaniei. Punctul de control de astăzi este o replică a originalului.
221B Baker Street, Marea Britanie
Deşi mulţi oameni ştiu că Sherlock Holmesc este un personaj fictiv, fanii nu ocolesc muzeul dedicat faimosului detectiv. Aflat pe Baker Street, în Marea Britanie, pe peretele clădirii muzeului există o plăcuţă pe care scrie 221B, deşi numărul real al străzii este 239.
Maria Stefan

View Comments

  • Romeo si Julieta au existat, doar ca finalul a fost altul, nu s-au sinucis, ci au fost despartiti de familiile lor. Romeo s-a casatorit ulterior, Julieta nu.

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

5 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

5 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

6 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago