Odată cu sfârșitul verii s-au încheiat și programele educative organizate de Muzeul Municipiului București pe perioada vacanței. Atelierele din cele două programe de vară, „Caravana Muzeelor” și „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” au înregistrat aproape 700 de participanți, însoțiți sau nu de membri ai familiei. Noi activități pentru copii vor fi organziate în curând.

 În perioada 13 iulie – 4 septembrie, Muzeul Municipiului București a găzduit, în fiecare săptămână, activități pentru copii, prin intermediul cărora aceștia au putut descoperi, folosind metode amuzante, adaptate vârstei lor, aspecte inedite ale istoriei orașului și fenomenelor naturale. Muzeul Municipiului București își propune astfel dezvoltarea unui public cultural tânăr, care să înțeleagă dintr-un stadiu timpuriu al vieții valoarea patrimoniului cultural material și imaterial, pentru a participa în viitor la conservarea și promovarea acestuia. 

Programul „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” a fost găzduit în sala Lapidarium a Casei Filipescu-Cesianu, locație a Muzeului Municipiului București reintrodusă recent  în circuitul cultural al Capitalei, unde urmează să se deschidă expoziția „Muzeul Vârstelor” la finalul acestui an. În fiecare săptămână, de miercuri până duminică, au avut loc activități organizate de Atelier Papelier, Asociația Redescoperă Istoria, Asociația „Istoria Artei” și Observatorul Astronomic, sau ateliere de bandă desenată pentru copii în cadrul „Salonului BD – Povești din București.”

 Programul „Caravana Muzeelor”, aflat la ediția a V-a, s-a desfășurat anul acesta în opt muzee și case memoriale ale Muzeului Municipiului București. Muzeul Victor Babeș, Muzeul Dr. George Sevreanu, Muzeul Gheorghe Tattarescu și Muzeul Dr. Nicolae Minovici, redeschis anul acesta și anunțat ca muzeu-surpriză, au fost incluse în premeieră în traseul caravanei. Aventura culturală a fost completată de activități la Palatul Suțu, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck și Muzeul Theodor Aman.

 Muzeul Municipiului București pregătește reluarea activităților de toamnă – conferințele de joi, începând din luna septembrie și concertele Fundației ACCUMM de miercuri, începând din luna octombrie. Activitățile pentru copii continuă cu spectacolul de teatru „Legenda lui Bucur” susținut de Asociația Artextract, marți 20 septembrie, ora 20:00, cu ocazia zilelor Bucureștiului. Reprezentația va avea loc la Palatul Suțu. Conferințele de astronomie cu Adrian Șonka vor fi reluate începând de sâmbătă, 10 septembrie. Acestea se vor desfășura, de asemenea, la Palatul Suțu, cu începere la ora 19:00.

Maria Stefan

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

5 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

5 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

6 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago